Welkom bij Uitvaartunie Vlaanderen: de vzw die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

In 2021 worden opnieuw rouwkampen georganiseerd

Van 11 tot en met 16 april organiseert Saying Goodbye een rouwkamp voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De bedoeling is dat ze weer rust en veerkracht leren ervaren na een pijnlijk verlies.

Voor de locatie is een kindvriendelijke boerderij in Veurne uitgekozen, naast de geplande activiteiten is er ook ruimte om de dieren te aaien en te knuffelen.

Onder begeleiding van ervaren therapeuten, een yogadocente en jeugdleiding wisselen speltherapie in groep, kinderyoga en ontspanningsactiviteiten elkaar af. De kinderen worden in kleinere groepjes verdeeld die het hele kamp hetzelfde blijven.

Het is ontzettend belangrijk om ook jonge kinderen van in het begin mee te betrekken in het hele rouwproces opdat zij later niet met halve waarheden in hun hoofd zitten of komen vast te zitten in hun rouwproces, aldus Saying Goodbye.

Voor deze zomer biedt Crejaksie in samenwerking met Missing you VZW in juli een vakantieweek aan rond rouw en verlies voor jongeren.

Op dit rouwkamp in Sint-Katelijne-Waver ontmoet je leeftijdsgenoten die ook een belangrijk iemand verloren hebben. Je kan hier praten en herinneringen ophalen over de persoon die jij mist. Via creatieve werkvormen zoals kleien en schilderen, wordt gewerkt aan je verliesverhaal.

In de voormiddag worden steeds sessies rond rouw begeleid door experten van Missing You vzw. De namiddagen worden wat luchtiger opgevuld met sport- en spelactiviteiten begeleid door de animatoren van Crejaksie.

Inschrijven

Inschrijven voor het rouwkamp kan via deze website. Er wordt gewerkt in twee groepen: 6-12 jaar en 13-16 jaar.

Indien je enkele vragen zou hebben omtrent het rouwkamp i.s.m. Missing You vzw, neem dan gerust contact op.

By | 2021-01-18T08:45:19+00:00 January 12th, 2021|News|0 Comments

Leave A Comment